lauantai 21. toukokuuta 2016

Pari uutta puskaa ja taimiyllätys

Palstallamme kasvaa ikivanha mustaherukkapuska, joka teki viime kesänä muutaman marjan. Mielessä on ollut, että olisi kiva laittaa pari uutta marjapuskaa palstalle, kun siitä vanhasta ei juuri satoa saa. Niinpä painelin tiistaina Pukinmäen puutarhalle ja ostin sieltä punaherukkapensaan alun ja Oulunkylän K-raudasta lähti matkaan karviaispensaan alku. Herukkapensas on kotimainen, karviaisen alkuperästä ei hajuakaan. Istutin ne heti palstalle ja katsotaan miten ne lähtevät kasvuun. 

Karviaispuska on ihan minikokoinen, mutta eiköhän se siitä kasva

Samalla reissulla ostettiin myös lisää puurimaa aidan tolppia varten. Nykyinen punainen naru joka aitaan laitettiin saa lähteä ja tilalle tulee tavallista sisalköyttä. On mun mielestä paremman näköinen ja ajatus on, että tolppiin tehdään reiät, joiden läpi naru kulkee. Tolpat on nyt paikoillaan, mutta niissä ei ole reikiä eikä narua, koska tämä idea tuli vähän jälkikäteen. Toivotaan, että saadaan reiät kohdilleen helposti ja aita valmiiksi ennen syksyä.

Tolpat on, naru puuttuu

Taimienkasvatusepisodi saa jatkoa, mutta tällä kertaa ilman draamaa. Nimittäin viereisissä ruukuissa, joihin mieheni ei ollut koskenut, alkoikin sitten tapahtua heti tämän viikonlopun episodin jälkeen. Ajoitus oli kerrassaan loistava! Tiistaiaamuna huomasin, että hittolainen sieltähän puskee jotain vihreää ja vielä kahdesta eri kohdasta!  Ja keskiviikkona huomasin kaksi uutta alkua lisää! Eli yhteensä neljä tainta puski mullasta kohti aurinkoa. Näyttäisi olevan kesäkurpitsan taimia.

Ensimmäiset kaksi

Ette arvaa miten iloinen voi pieni ihminen ollakaan! Teki melkein mieli antaa jokaiselle pikku taimelle oma nimi. Siirsin ne perjantaina omiin ruukkuihin, jotta saavat kasvattaa itselleen vahvat juuret.

Siinä niin somasti rivissä omissa ruukuissaan

Ja nähtäväksi jää, mitä vesimeloninsiemenistä yhdessä avomaankurkun siementen kanssa tulee, vai tuleeko mitään. Veikkaan ettei sieltä kyllä kasva mitään. Jos kasvaa niin lupaan... tai ehkä en vielä lupaakaan mitään, eihän sitä koskaan tiedä... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti