maanantai 20. kesäkuuta 2016

Kasvuvoimaa kaatosateesta

Mitä tapahtuu viikonlopun aikana palstalla, kun sataa sairaan paljon vettä eikä käy siellä kolmeen päivään? Aita retkottaa ja rikkaruohot rehottaa. Viime viikolla kylvetyt kukat kurkistavat mullan alta, samoin herneet. Salaatit ja varsinkin keräsalaatti rehottaa ja tuntuu, että kaikki kasvit rikkaruohot mukaan lukien ovat saaneet kasvuun voimaa ihan mielettömästi. Herää kysymys olenko tarjoillut kasveilleni aiemmin liian vähän vettä, kun nyt on tapahtunut oikein kasvupyrähdys vähän joka puolella palstaa. 

Kohta syödään ensimmäiset itse kasvatetut salaatit 

Heittelin vähän aikaa sitten perunapenkin, maa-artisokkien ja raparperin ympärille valkoapilan siemeniä ja nekin ovat alkaneet kasvaa. 

Tulimme tänään kotiin viikonlopun vietosta ja nappasimme matkalta mukaan muutaman kukkapenkin reunuksen lisää. Mies kävi heittämässä ne palstalle ja olihan minun pakko päästä katsomaan ihan itse mitä siellä oli tapahtunut. Hyppäsin pyörän selkään ja poljin vauhdilla palstalle kitkemissormet syyhyten.

Kävi ilmi, että aidan köysi olisi pitänyt laittaa vähän löysemmälle. Nyt se on tainnut kutistua sateessa ja ehkä tuulikin on vähän riepotellut kulmatolppaa, joka ei ollut vielä kovin tukevasti paikoillaan. 

Aidan nurkka retkottaa, tolppa on tehnyt hypyn pois paikoiltaan.

Täytyy ryhtyä korjaushommiin. Kukkapenkin reunukset pitää laittaa paikoilleen ja kitkemistäkin riittää. Nyt tarvitaan vain keskeytymätöntä työaikaa poutasäässä ja hyvä tulee. No okei, keskeytymätön työaika on lähes mahdottomuus, mutta jos meidän minioni nukkuisi huomenna aamupäivällä vaikka tunninkin putkeen vaunuissa tyytyväisenä niin voisin saada paljonkin aikaan.

1 kommentti:

  1. Minulla ei ole kasvimaata.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista