sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Taimien nouto, istutus ja säätöä siinä välissä

Maanantaina kylvettiin herneet, härkäpavut, tillit ja vähän salaattia. Istutin myös omat kesäkurpitsan taimet. Palstalla riittää lisäksi joka reissulla kitkettävää. Ilokseni huomasin, että porkkanaa ja pottua pukkaa. Nyt jopa rosamundat ovat kasvaneet, vaikka arvelin ettei niistä mitään tulisi. Kasvun huomaa nyt alkuvaiheessa tosi hyvin ja sitä on ilo seurata. Olen ihan innoissani joka kerta palstalle mennessä ja mietin jo matkalla mitä siellä nyt kasvaa. 

Kesäkurpitsat

Lauantaille olikin sitten tärkeää ohjelmaa, nimittäin taimien haku ja istutuspuuhat. Ja aikamoinen reissu siitä tulikin. 
Lähdettiin vähän turhan myöhään matkalle, eikä oltu päästy kehä ykköstä kovinkaan pitkälle, kun juniori ilmoitti nälästään ja pahasta olosta. Tämä yhtälö on yleensä johtanut siihen, että jossain vaiheessa siivotaan oksuja. Tällä kertaa päästiin noin kilometrin päähän, määränpäähän, kun se oksu tuli. Ja sitten siivottiin. Kietaisin huivistani juniorille paidan ja matka jatkui. (Heti sen jälkeen, kun mies oli putsannut istuimen.)

Huivi taipuu myös kolmevuotiaan paidaksi.

Puutarhalla ihmeteltiin systeemiä ja lopulta löytyi kaikki muut paitsi perennat, jotka pitää hakea myöhemmin. Mutta jotta ei olisi turhan helppoa päätti minioni, että hänellä on nälkä ja siinä syödessään väänsi samalla kunnon tortut, jotka oli sitten pakko heti putsata pois. Vaipanvaihto Focuksen etupenkillä onnistui kuitenkin yli odotusten ja ilman kakkatahroja. 

Tässä vaiheessa päivä oli jo pitkällä ja nyt se nälkä vasta kova olikin. Siispä suunnattiin auton kurssi kohti Kirkkonummen keskustaa ja käytiin syömässä. Tähän reissuun oli jo aiemmin sovittu yhdistettävän Motonet-shoppailu, joka piti tehdä ennen taimien hakua, mutta koska Espoon Motonet ei ollutkaan kätevästi matkan varrella päätettiin jättää se visiitti puutarhan jälkeen. Täysien vatsojen turvin otettiin suunta kohti Espoon Motonettia. Tässä ei ollut järjen hiventä mukana, sillä meitä lähinnä ollut liike olisi ollut alunperin Konalassa, mutta koska mies oli tsekannut etukäteen ostostensa saatavuuden Espoon liikkeen mukaan suunnistettiin siis sinne. 

Hermoja kiristävän haahuilun jälkeen saatiin ostokset tehtyä ja kurssi kohti kotia. Kotona tarvittavat huoltotoimenpiteet lapsille ja itselle ja vihdoin päästiin palstalle taimien istutuspuuhiin. Tässä vaiheessa oltiin jo pitkälti iltapäivän puolella ja kaikki vähän väsyneitä. 

Ja siellä istutuspuuhissa tajusin, että taimia olisi voinut olla enemmänkin. Tuli kyllä kivasti kasvutilaa, ei voi kukaan sanoa, että on kaalit liian lähekkäin. No tämä on sitä opettelua, ensi vuonna erilailla. 

Salaatit 
Kurkut ja kesäkurpitsat 
Purjot ja lehtisellerit
Keräkaalit ja lehtikaalit 
Valkosipulit ja kolme parsan alkua
Vasemmalla raparperin taimi, oikealla maa-artisokat 
Seuraavaksi olisi sitten kukkien vuoro. 

1 kommentti:

  1. Valtavasti olit istuttanut kaikkea.
    Osallistu kastehelmi arvontaan mun blogiini.
    Oikein hyvää tiistai iltaa sulle,

    VastaaPoista