maanantai 18. heinäkuuta 2016

Oman maan antimet

Perjantaina kotiuduttiin kotimaan reissulta ja onneksi sade oli taas huolehtinut palstan kastelusta. Lauantaina oli pakko päästä katsomaan mitä kasvimaan asukeille kuului. 
Iltapäivällä oli vihdoin pieni hetki aikaa ja nappasin fillarin ja pari muovipussia ja viiletin palstalle. Ilokseni huomasin, että kesäkurpitsat ovat kasvaneet hienosti ja muutama avomaankurkkukin on jo saanut lihaa luiden ympärille. Ja salaattipenkki se vaan rehottaa, mukaan lähti muovikassillinen kaikkia laatuja sekaisin.

Kurkkuja olen odottanut eniten, sillä avomaankurkut on vaan niin sairaan hyviä, joten otin yhden kurkun mukaan. Kotona oli heti pakko kuoria se ainokainen kurkku ja vaikka juniori olisi halunnut ensimmäisen haukun, otin sen itse, sillä niin paljon olin sitä hetkeä odottanut. Ja voi vitsi kuinka hyvää se oli. Teki mieli rouskuttaa koko kurkku ihan yksin, mutta pakko oli antaa muidenkin maistaa. 




Kesäkurpitsoja otin neljä ja niitä kyllä näyttää tulevan huikean paljon. Kotona on nyt tukkimiehen kirjanpito siitä kuinka monta kesäkurpitsaa palstalta kaiken kaikkiaan saadaan. Veikkaukset kehiin! Kesäkurpitsaa en ole ehtinyt vielä maistaa, mutta luulen, että hyvää sekin on. 




Sunnuntaina piti vielä käydä kuopsuttamassa ennen lähes viikon taukoa lomareissun vuoksi. Juniori tyhjensi mustaherukkapensaan marjoista, taisin saada kokonaiset kaksi marjaa omaan suuhuni. Eli Ruusupää on ainakin niiden marjojen luota onnistunut pitämään linnut poissa. Punaherukat juniori pisteli poskeensa jo ajat sitten. Karviaispensaassa on yksi karvainen, jota hän ei ole vielä huomannut, ehkä saan pistellä sen suuhuni ihan itse. 

Ollaan mietitty jo hetki perunoiden nostoa ja tänään päätettiin kokeilla onko potut jo valmiina. Kiskoin timppaa irti maasta ja sieltähän paljastuikin hyvän kokoisia mollukoita. Otettiin niitä saman tien joku kolmisen kiloa ylös. On se jotenkin ihan eri asia syödä itse kasvatettua ruokaa kuin kaupasta ostettua. 
Ja lomareissulla saakin sitten nauttia oman maan antimista! 



2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa teidän sato jo tässä vaiheessa! Lomareissuilta on aina kiva palata tutkimaan, mitä kaikkea kasvimaalla on tapahtunut. Niin kovin tutulta tuntuu tuo "taistelu" ensimmäisen oman kurkunpalan haukkaamisesta, mikä voisikaan maistua paremmalta :)

    VastaaPoista
  2. Onpas sulla oikein malli kasvimaa.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista