sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Puolivalmis patio pöytää vailla

Lauantaina oli taas aikaa palstailulle ja sääkin vaihteeksi aurinkoinen. Ei ole juuri viime aikoina tarvinnut käydä kastelemassa, kun luonto on hoitanut sen puolen. Salaattia vain olen käynyt hakemassa ruokapöytään ja vilkuillut samalla miten muut kasvit jaksaa. 

Lauantaina laitettiin vähän lisää laattoja ja oleskelutilaa tuli vähän lisää. Nyt kun vielä jostain löytyisi edullinen tai puoli-ilmainen pöytä meidän pienelle patiolle, niin ruokailu olisi hieman helpompaa. Käytiin kahdessa kierrätyskeskuksessakin, mutta ei löytynyt sopivaa. Jatketaan etsintöjä. 

Valmis patio ja susiruma muovituoli, joka sinnittelee kuvissa edelleen.
Palstalla kasvit jaksavat hyvin. Kurkkuja ja kesäkurpitsoja on tulossa ja ihan täytenä yllärinä runkotomaatissa on kaksi tomaatinalkua tuloillaan. Niitä täytyy kyllä yrittää suojella. Täytyy rakentaa sille joku pieni tiipii vaikka. Ja laittaa vähän lannoitettakin.

Avomaankurkuista tulossa myös hauska kaksoiskurkku, näyttää ihan housuilta.

Kesäkurpitsat kasvaa 

Etsi kuvasta kaksi tomaatinalkua.

Mansikoitakin on kypsynyt muutama. Meillä ei ole mitään hajua siitä kuinka vanhoja mansikan taimet on, saati mitä lajia, mutta sen verran säälittäviä mollukoita tulee, että ne saa syksyllä lähtöpassit. Lupasin niille armon aikaa tämän kesän ja jos olisivat hyviä, niin saisivat jäädä. Marjat on maultaan ihan hyviä, mutta ulkomuodoltaan rupuisia ja kitukasvuisia, joten komposti kutsuu kyseisiä yksilöitä. Ostetaan ensi keväänä ihan uudet taimet ja laitetaan niille kunnollinen penkki ilman jätesäkkivirityksiä. 

Maku ok, koko kitukasvuinen.

Kaalitkin kasvaa, mutta joku hemmetin kaalimato on nakertanut ja nakertaa edelleen kaalien lehtiä. Täytyy selvittää mitä ne on ja millä ne saisi tuhottua.

Ostin heräteostoksena yhtenä päivänä Lidlistä kasvihuoneen. Ai miksi? No siksi kun halvalla sai... Tai se on oikeastaan sellainen kasvilava ja ajattelin, että siinä olisi suoja tomaatille. Kun lauantaina sitten avasin paketin ja laitoin rungon pystyyn, osoittautui se yhdelle tomaatille turhan isoksi kodiksi. Olihan siinä mitat ja kaikki, mutta arvioin, että se olisi sopinut pusikon eteen raparperin taakse hyvin. No ei se ihan sopinutkaan. Laitoin hökötyksen takaisin pakettiin, otetaan se sitten ensi keväänä käyttöön. Siinä voi kasvattaa sitten kivasti taimia. 

Ei jatkoon tänä kesänä. Meillä ei ole sulle nyt tilaa täällä. Yritä uudelleen ensi vuonna. 


1 kommentti:

  1. Minä keskityn vain kukkiin, en oikein osaa tuota viljely puolta.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista