lauantai 2. heinäkuuta 2016

Vain pöytä puuttuu ja narsissit ja tulppaanit ja...

Lauantaina nukuttiin pitkään ja aamupalan jälkeen pakattiin kimpsut ja kampsut ja lähdettiin palstalle puuhailemaan. Mies meni lasten kanssa edeltä ja itse kaahasin Pukinmäen Puutarhalle ostamaan vihdoin niitä kukkia. Kiertelin ja löysin viimein perennat, joita olikin aika paljon erilaisia. Valitsin korkean tarha-iison, harmaakäenkukkia, kurjenkellon ja tarha-alpin. Kukkapenkkiin jäi vielä tilaa narsisseille ja tulppaaneille, ne laitetaan sitten syksyllä ensi vuotta ajatellen. Ja siirsin kukkapenkkiin myös parit kukkivat rikkakasvit palstalta, tunnen niistä nimeltä vain pari, hiirenvirnan ja lemmikin. Täytyy jostain selvittää mitä ne muut on.




Saimme palstalle myös kaivattua oleskelutilaa, kun mieheni raivasi asteripöheikköä aroniapensasaidan vierestä. Raivatulle alueelle laitettiin laattoja, jotka löydettiin taloyhtiön pihalta. Saatiin hallituksen puheenjohtajalta ihan lupa ottaa niitä, ovat kuulemma olleet siellä iät ja ajat eikä kukaan varmaan edes tiedä miksi ne on siellä. Ja jos niitä joku joskus kaipaa niin saa hakea pois meidän palstalta! Täytyy ottaa vielä toinen samanlainen satsi laattoja, jotta saadaan sopivan kokoinen alue. Sitten puuttuu enää pöytä, jotta voi syödä grilliherkkuja niin kuin sivistyneet ihmiset. 



Palstalla ollut ikivanha muovituoli poseeraa kuvissa edelleen, ehkä se vielä joskus heivataan sieltä hemmettiin. 

Tällä hetkellä täällä sataa aika paljon ja mietin vain miten hyvää se tekee meidän kasvimaalle. Sadevesi on happipitoista ja ainakin viimeksi rankkasade sai kasvit ihan huikeaan kasvuun. Hyvä sade! Ainakin näin myöhään illalla, päivällä saa sitten aurinko paistaa ja lämmittää...




2 kommenttia:

  1. Onpa mukava löytää uusi, mielenkiintoinen blogi. Kivoja postauksia sinulla. Kesäterkkuja Pihakuiskaajan puutarhasta Joensuusta.

    VastaaPoista