lauantai 15. lokakuuta 2016

Syystöitä ja toiveiden täyttymys

Syystyöt odottaa palstalla ja paljon pitäisi vielä kääntää maata. Päätin jo torstaina illalla käyttää perjantaina aamupäivällä hyödyksi ne pari tuntia, jotka juniorin oli tarkoitus viettää sirkuksessa päiväkodin kaverien kanssa. Saatoimme juniorin päiväkodille ja suuntasimme minionin kanssa palstalle hommiin. Sain käännettyä kolme lautareunuksista penkkiä ja koko pottumaan. Lapion heilunta loppui maa-artisokkien luokse. Mietin hetken ja päätin kaikesta huolimatta koittaa onneani. 
Pahimpaan mahdolliseen varautuneena ja sydän pamppaillen iskin lapion maahan, käänsin ja kiskaisin varresta ja mitä silmäni näkivätkään?! 


Kauniin punertavia, helposti kuorittavan muotoisia ihania maa-artisokan mukuloita, joita olin odottanut kuin kuuta nousevaa! Pitkä ja epätoivoinen odotus palkittiin nyt. Olisin halunnut kiljua ilosta, mutta maltoin mieleni, sillä minioni olisi saattanut herätä ja silloin olisi ollut pakko jättää nuo kultakimpaleet maahan. Innoissani aloin kiskoa varsia ylös lapion avulla ja mukuloita riitti. Juniorin pikku kottikärry tuli täyteen kauniita mollukoita ja saatoin jo maistaa paahdetun maa-artisokan kielellä. 


Kottikärryllinen kultaa
Kotona kaivoin keittiövaa'an kaapista ja laitoin saaliin vaa'alle. Yhteensä reilut 2,6 kiloa!!! Oli heti pakko testata pari uutta reseptiä ja niinpä päädyin tekemään maa-artisokkafoccacciaa ja uunissa paahdettuja maa-artisokkia, jotka katosivat vatsoihin alta aikayksikön uunista ottamisen jälkeen. Tänään kuorin loput noin 1,5 kiloa maa-artisokkia keittoa varten. Nam nam nam, nyt on pieni puutarhuri todella tyytyväinen.

Näyttää aika karseilta pötköiltä, mut hitto kun on hyvää! 
Rukiinen maa-artisokkafoccaccia valkosipulilla höystettynä 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti