keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Ensimmäiset istutukset

Viime perjantaina mies lähti vaihtamaan jyrsimen takaisin junioriin ja me roudattiin minionin kanssa palstalle kasvilava. Yritin kitkeä kasvilavan alustan mahdollisimman hyvin. Lauantaina istutin sinne itse kasvatetut kesäkurpitsan taimet ja yhden avomaankurkun. Taimet tosin tippuivat kyydistä matkalla palstalle ja saivat vähän osumaa, varsinkin avomaankurkku ja veikkaanpa ettei se selviä. 
Kasvilava löysi vihdoin paikkansa
Kotona on vielä lisää itse kasvatettuja avomaankurkun ja kesäkurpitsan taimia ja täytyisi löytää aikaa niiden istuttamiselle. Normaalisti olisin odottanut vielä ainakin pari viikkoa ennen istuttamista, mutta nyt on ollut niin lämmintä ja vaikka tulisikin kylmempää, kasvilavan pitäisi suojata hyvin kylmältä. Lauantaina tein myös yllättävän löydön. Parsat puskevat uutta niiden viime vuotisten vierestä! Aika hienoa, sillä olin jo ajatellut, ettei niistä mitään tule. Jos ne nyt selviäisivät tämän kesän ja ensi talven, niin ehkä ensi vuonna ne kasvaisivat jo sellaisiksi, että niitä voisi syödä. Ellei joku taas pölli niitä...
Kun oikein tarkkaan katsoo, näkee uusia parsanalkuja
Sunnuntaina hain puutarhalta siemenperunoita, sipulia ja pienen runkotomaatin ja iskin senkin sinne kasvilavalle, saa nähdä miten se siellä pärjää.
Perunat ja sipulit istutin avomaalle, perunat kahteen laatikkoon ja sipulit yhteen. Viime vuonna kasvatin siemenistä sipulit ja niistä tuli aika pieniä. Toivotaan, että nämä pikkusipulit kasvaisivat nyt isoiksi. 

Sipulilaatikko

Näissä lepää Timoja
Tänään pitäisi vielä koulia tomaatin taimet ja viedä loput kesäkurpitsat ja avomaankurkut kasvilavalle. Muuten ne kasvavat vain pituutta meidän ikkunalaudalla. Ehkä saan illalla juniorin avuksi. On muuten paljon kivempi, että kotona on juniori eikä jyrsin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti