torstai 25. toukokuuta 2017

Helatorstain palstailut

Helatorstaina oli päivällä aikaa käydä juniorin kanssa palstalla. Otin loput kesäkurpitsan ja avomaankurkun taimet mukaan ja istutin ne kasvilavalle. Kun avasin luukun, huomasin heti, että yhden taimen lehteä oli syöty ja syypää mateli vieressä. Kotilot ovat heränneet talviuniltaan ja pari yksilöä kai kuvitteli, että olin laittanut niille juhla-aterian valmiiksi. Olin onneksi ottanut lasipurkin jo mukaan palstalle näitä pikku paskiaisia varten ja niinpä ne viettävät loppuelämänsä pilttipurkissa.


Kurkkuja ja tomaatti 

Kesäkurpitsat
Yksi toinenkin ei niin mieluisa yllätys odotti palstalla. Ampiainen oli tehnyt pienen pesän alun meidän säilytyslaatikkoon ja siellä pörräsi pari tyyppiä. Pesä oli kannessa ja sain sen otettua onneksi pois ilman pistoksia. Vähän kuitenkin jännitti, sillä edellisestä pistosta on yli kolmekymmentä vuotta aikaa ja muistan vieläkin kuinka paljon se sattui. Juniorikin ymmärsi pysyä operaation aikana kauempana. Siellä ne vielä pörräilivät, mutta täytyy toivoa etteivät palaa takaisin vaan rakentavat pesänsä jonnekin muualle ja mielellään mahdollisimman kauas.  

Parasta koko reissussa oli se, että huomasin kuinka monta uutta maa-artisokan alkua palstalta puskee. Maa-artisokka todella leviää helposti, eikä se haittaa yhtään. Yritin kitkeä rikkaruohot varovasti, mutta kyllähän sitä vähän väliä nousi mukulanalkuja, mutta laitoin ne vaan takaisin maahan. Reilu viikko sitten palstalle oli ilmestynyt muutama maa-artisokan mukula, jotka eräs palstanaapuri oli tuonut, sillä hän tietää, että pidän niistä. Laitoin nekin nyt maahan ja annoin pari toiselle palstanaapurille, jolle olen hehkuttanut maa-artisokan ihanuutta jo monta kertaa. Antaa hyvän kiertää! 

Maa-artisokkaa pukkaa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti