torstai 18. toukokuuta 2017

Möyhintää ja möyrimistä

Viime sunnuntaina vaihdettiin juniori jyrsimeen viikoksi. Keskiviikkoiltana oli vihdoin aikaa mennä palstalle hommiin ja kaikki ne alueet, jotka piti möyhiä saatiin möyhittyä. Heittelin kanankakkaa maahan ja sinne se katosi kivasti sekaan. Juniori oli siis viettämässä laatuaikaa isovanhempiensa kanssa, mutta minioni oli palstalla mukana ja jaksoi yllättävän hyvin istua rattaissa ja katsella, kun me miehen kanssa paiskittiin hommia. Pääsi minionikin lopulta maahan möyrimään, kun oli vähän turvallisempaa ja möyhentimet pistetty pois tieltä.

Möyhennin möyhii

Minioni tutustuu tiluksiin

Mies halusi isomman alueen laatoituksen eteen (enemmän tilaa grillaamiselle) ja niinpä salaattipenkki siirrettiin pois vanhalta paikaltaan ja laitettiin raparperin ja maa-artisokkien läheisyyteen. Lisäksi meidän viime vuotinen perunamaa pilkottiin neljään pienempään penkkiin. Toiselle puolelle, joka viime vuonna oli vähän vähemmällä käytöllä, tulee nyt kolme isompaa penkkiä. Kompostin vierestä tuhottu mansikkamaa vaihtuu viime vuonna alennuksesta ostettuun kasvilavaan ja sinne laitetaan tomaattia ja kurkkua. Ja siihen eteen tulee ehkä vielä yksi pikku penkki salaateille. Palstalle tulee tänä vuonna useampikin salaattipenkki, vähän eri paikkoihin. Mun suunnitelmat tälle vuodelle menee siis vähän uusiksi, mutta ei se mitään, nyt tulee palstan neliöt vähän järkevämmin käyttöön. Itse asiassa tuntuu, että siellä on nyt sitä tilaa tosi paljon enemmän. (Mitä mä siellä oikein kasvatan, muutakin kuin rikkaruohoa!?!)



Tosi moni on jo laittanut pottuja, porkkanaa ja sipulia maahan. Mietin tässä, että jos sitä sitten itsekin laittaisi tänä vuonna vähän aikaisemmin, noin niinkuin testimielessä. Ja kun on luvattu lämpöistä viikonloppua. Kasvilavalle voisi laittaa itsekasvatetut avomaankurkun taimet ja kesäkurpitsatkin, jos mahtuu, mutta jättäisi kuitenkin tilaa yhdelle tomaatille. Perunatkin voisi laittaa jo, sillä ne menee pariin laatikkoon, koska kierron mukaan ne menevät sinne, missä oli viime vuonna porkkana ja sipuli. Hallaharsoa vaan päälle, niin olisivat suojassa pakkasöiltä, jos sellaisia vielä tulee. 

Viime vuonna ostin porkkanaa, sipulia, hernettä ja härkäpapua lukuunottamatta kaikki valmiina taimina. Tänä vuonna kylvetään sellaisia vihanneksia, joita ei viime vuonna ollut ollenkaan ja meinasin laittaa ne ihan siemenestä. Palsternakka, punajuuri, retiisi ja pinaatti ovat ainakin ihan uusia. Saa nähdä näkeekö ne päivänvaloa ollenkaan.

Eilisestä möyhimisestä jäi paljon hommaa ja niinpä tänä aamuna mentiin minionin kanssa palstalle. Minioni möyri märässä maassa ja sotki naamansakin pariin otteeseen mutaisella rukkasella. Tästä piti tietysti ensin ottaa kuva ja vasta sitten pyyhkiä. Hän oli vastustuskykyä hakemassa. Ja mikähän älynväläys muuten oli laittaa taaperolle kurahousut ja kurahanskat, mutta jättää saappaat kotiin?! Saattaa olla meidän taimet vaarassa, kun minioni pääsee palstalle säätämään. Hänen mielestään oli nimittäin ihan ok kontata ruohosipulin ja lipstikan yli pois palstalta ja äitiä karkuun. Sain suurinpiirtein kaikki penkit tehtyä, jotka eilen jäi kesken tai tekemättä, mutta nyt sieltä pitäisi sitten nyppiä kaikki rikkaruohojen juuret pois. Ja kasvilava pitäisi roudata myös paikalle. Ei se työ tekemällä lopu ja muita latteita sanontoja. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti