maanantai 8. toukokuuta 2017

Palstakausi korkattu

Viikonlopun aurinkoiset kelit innosti ulkoiluun ja niinpä lauantaina polkaistiin palstakausi käyntiin, roudattiin pallogrilli takaisin palstalle ja grillattiin makkarat ja maissit. Oikeastaan suurin syy kauden aloitukselle juuri nyt oli roskalava, joka oli vain tänä kyseisenä viikonloppuna alueella. Siistin käytäville jätetyt maa-artisokan varret jätesäkkiin ja siistin myös vihdoin kompostia. Kompostiin heitetty herukanjuurakko olisi aloittanut maatumisen meidän kompostissa ehkä joskus ikuisuuden päästä. Nyt päästiin siitäkin vihdoin eroon. 

Krookukset, narsissit ja tulppaanit ovat jo puskeneet kunnolla pinnalle, mutta kukkii ehkä vasta loppukesästä, jos ollenkaan. Yksi narsissi kuitenkin kukkii palstalla ihan hassussa paikassa, enkä tiedä mistä se on sinne joutunut. En ainakaan muista laittaneeni siihen kohtaan mukuloita. Ja valkosipuleistakin neljä yrittää kasvaa. 

Lonely rider 

Koska kukaan ei muistanut, että haravat ja kuokat vietiin varastoon talveksi, oli palstan siistimistä varten käytössä ainoastaan lapio ja pikku kuokka. Kuopsutin kaikki laatikot läpi, revin rikkaruohot pois ja moikkailin matoja, joita oli ilokseni jokaisessa laatikossa. Muutenkin laatikoiden multasaviseos tuntui yllättävän kuohkealta. Sanoin juniorille, että pitäisi tehdä "Tervetuloa madot!" -kyltti madoille, johon hän fiksuna totesi, että sen pitäisi kyllä olla matojen kielellä... Niinpä niin. Taitaa jäädä kyltit tekemättä, kun ei puhuta matoa. 


Siistit laatikot odottaa taimia 

Lauantaina oli niin kivaa ja haravat olivat edelleen siellä varastossa, joten päätin sunnuntainakin pistäytyä palstalla ja viedä loputkin tavarat takaisin. Ja parit kuivuneet yrtit, timjami ja oregano, jotka olin pelastavani talven julmalta kylmyydeltä, mutta jotka kuitenkin kuihdutin ikkunalaudalla lähes kuoliaiksi pääsivät takaisin yrttipenkkiin. Toivotaan, että ne toipuvat järkyttävästä ja vähävetisestä talvesta meidän keittiön ikkunalaudalla ja innostuvat kotiinpaluusta ja alkavat jälleen vihertää. Onneksi yrttipenkkiin jääneet kaverit ovat jo heränneet kevääseen. Mintut, lipstikka, viinisuolaheinä ja ruohosipuli elää ja voi hyvin. Sitruunamelissassakin oli pieniä vihreitä lehdenalkuja. 


Reppanat: timjami ja oregano 
Lipstikka ja ruohosipuli 

Viinisuolaheinä 

Mintut

Viikon päästä saadaan appiukon möyhennin (tälle laitteelle on olemassa joku ihan oikeakin nimi) taas lainaan ja sitten päästään möyhentämään kaikki muut alueet. Kanankakkaa on vielä viime vuodesta jäljellä ja sitä sekoitetaan sitten sekaan. Puutarhamultaakin ostettiin jo tarjouksesta. Ja muutamat taimet laitettiin juniorin kanssa vapun jälkeen tulille, vaan ei ole kummoiset odotukset niiden suhteen. Se hyvä taimipuoti on edelleen hakusessa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti