keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Kylvöpuuhissa

Helatorstain jälkeen on taas ehtinyt tapahtua. Viime lauantain iltapäivä vietettiin palstalla koko perheen voimin ja saatiin vieraitakin grillailemaan. Lauantaina ehdin kylvää salaattia, hernettä, härkäpapuja ja vahapapuja sekä istuttaa itse esikasvatetut lehtikaalin taimet. Juniori jaksoi kiinnostua kylvöpuuhista puolikkaan salaattipenkin verran ja sen jälkeen sain toimia yksin. Ja istutin myös muutamat kukkaset, jotka kävin puutarhalta ostamassa. 


Pavut, herneet ja salaatit 

Eilen illalla otin fillarin ja polkaisin palstalle vakaana aikomuksena kylvää kaikki loput, jotka jäi viikonloppuna kylvämättä. Toisin kuitenkin kävi. Kylvin vain porkkanat, koska multa olikin loppu. En halunnut alkaa kylvää siemeniä suoraan kuivaan savimaahan ja päätin, että loput kylvän keskiviikkona ja keskityin loppuajaksi kitkemiseen. Rikkaruohoja riittää varsinkin sillä puolella, joka viime vuonna oli vajaalla käytöllä. Tein siis hyvän pohjatyön tätä päivää varten.

Aamulla ennen leikkipuistoilua kaahasin kakaroiden kanssa lähimpään rautakauppaan ja ostin neljä säkkiä multaa. Ja pinkit hanskat. Ja kolme pientä samettikukkaa. Pinkit hanskat oli juniorin mielestä ihanat (kaikki pinkki on ihanaa) ja olikin jo aika uusia hanskaosastoa eikä euron hinta paljoa kirpaissut. Sitten viskasin säkit palstalle, kaahasin kotiin ja lapset pääsivät leikkipuistoon touhuamaan. 
Kun puistolounas oli tuhottu, oli minionin aika ottaa tirsat ja minun vihdoin mahdollista päästä kylvämään kaikki loput siemenet. 

Tälläkin kertaa sain juniorista apulaisen, tosin hieman vaihtelevasti. Minioni nukkui rattaissa varjon alla tyytyväisenä. Saimme kylvettyä palsternakat, pinaatit, retiisit ja punajuuret. Yhteen extrapenkkiin laitettiin puoliksi hernettä ja puoliksi keräsalaattia. Lopuksi oli kastelun vuoro, eikä hanasta tullut kuin pari pientä tippaa ja siihen loppui. Onneksi tynnyri oli suurinpiirtein puolillaan ja sain suurimman osan kasteltua. Oli aika huvittavaa, kun yhtäkkiä piti varjella jokaista tippaa, että ainakin kaikkiin vastakylvettyihin penkkeihin riittäisi vettä. Lähtiessä soitin palstan asioista vastaavalle ja kerroin, ettei hanoista tule vettä. Ja juuri tulleen tiedon mukaan hanat pelittää taas. Hyvä juttu. Nyt meilläkin taas riittää kasteltavaa. 

Ruusupää vahtii uusia penkkejä 


Maa-artisokkakin kasvaa hienosti 

Ainiin amppareita ei ole enää näkynyt. Liekö syynä äitini tekemä upea valepesä vai miehen laittamat uudet saranat ja laatikon rakojen tilkitseminen. Ihan sama, me voitettiin tää taistelu. Ugh. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti