tiistai 25. heinäkuuta 2017

Palstan loma

Niin se vaan melkein on heinäkuu kohta ohi eikä palstan aidalle ole tehty mitään. Eikä varmaan tehdäkään tänä kesänä. Porkkanoitakaan ei ole harvennettu vielä eikä perunoita kunnolla mullattu. Kohta ne kukkii ja sitten onkin jo myöhäistä... 
Tässä on heinäkuu lomailtu koko perheen voimin, eikä tänä kesänä olla palstalla oltu läheskään niin paljon kuin viime kesänä. Osittain selitys löytyy surkeaakin surkeammasta kesäsäästä ja osittain siitä, että on ollut koko ajan jotain muuta puuhaa tai sitten ei olla oltu kotona. 

Viime viikko vietettiin Venäjän Karjalassa reissaten ja sillä välin palstakin sai lomailla ja rikkaruohot kasvoivat kohisten. Kaikki penkkien välit olivat täynnä polvenkorkuista ruohoa ja erilaisia kukkia. Yksi kesäkurpitsakin oli kypsynyt ja herneet venyneet pituutta niin, että ne tarvitsisivat lisää tukea. Pikaisen visiitin aikana sain kuitenkin aika hyvin kitkettyä rikkaruohoja pois ja tänään käväisin kitkemässä vähän lisää. 
Ennen 

Jälkeen 
Ja kuinka iloinen yllätys olikaan lehtikaalin taimien selvitymistaistelun tulos. Penkistä kasvaa yksi kunnon puska ja pari pienempääkin, joiden luulin jo kuolleen, on jaksanut kasvaa hyvin. 

Lehtikaalit ja rikkaruohoja 
Suurin osa sadonkorjuusta jää kyllä syksyyn ja se on ihan hyvä, koska eipä sitä aikaakaan ole ennen syksyä. Kunhan käy välillä hakemassa kesäkurpitsaa ja salaattia. Ja kitkee aina vain kun on mahdollista! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti