tiistai 12. kesäkuuta 2018

Palstanhengen höpinät

Ihanaa, kun viime yönä satoi vihdoin ja viimein kunnolla vettä. Kävin tänään illalla piipahtamassa palstalla (tai oikeastaan pitää sanoa palstoilla) ja näytti siltä, että kasvit ovat saaneet taas kasvuvoimaa sateesta. 
Retiisit, pinaatit ja herneet ovat hyvässä vauhdissa. Nyt pitää vain käydä ahkerasti kitkemässä ja kastelemassa, sillä nämä sateet taisivat olla taas hetkeksi tässä

Keski-Suomesta tuodut mansikantaimet on istutettu aarin palstalle ja ne ovat saaneet laidat ja verkon suojakseen. Jos noista saadaan edes muutama mansikka, en halua, että ne menevät linnuille. 




Kun menee palstalle yhdeksän aikoihin illalla, ei siellä juuri porukkaa ole. Pari hassua tyyppiä ja tietysti Jaakko (jota alkuun "Penaksi" kutsuin, kun en tiennyt oikeaa nimeä). Puksun oma palstanhenki on paikalla aina, menee sinne ihan mihin aikaan päivästä tahansa. Kohdalle osuessa mies ei ole hiljaa vaan alkaa höpöttää kaikenlaista ja kertaa samoja asioita päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Tällä kertaa tulilinjalle joutui vävypoika, jonka palstaa Jaakko taas hoitaa. En muuten ole pysynyt kärryillä siitä,  kuinka monen palstaa tää palstanhenki omansa lisäksi oikein hoitaa, mutta monta niitä on.
Vävypoika on käynyt palstallaan viimeksi kuulemma äitienpäivänä ja kuvitteli, että se on päivässä kuntoon laitettu. No väärin luuli, mutta on se hyvä, että palstanhenki hoitaa. 

Palstanhenki tuntuu tietävän kenellä mikäkin palsta on hoidossa ja uudet hän bongaa heti ja kertoo sitten, miten jäi tuostakin hommat ihan kesken, kerran kävi jotain niittämässä ja sitten loppui mielenkiinto, ei ole näkynyt niitä ei.
Oon välillä miettinyt et mitähän se meistä oikein höpöttää. 

Palstanhengen lisäksi näin siellä pitkästä aikaa myös Kaukon, jolla on oma palsta parin palstan päässä meidän puolikkaasta aarista. Kauko esitteli kätevää heiluriharaansa ja harkitsen vakavasti sellaisen hankkimista, sillä siitä olisi paljon apua siellä toisella palstalla, jossa maa on kuin sementtiä. 

Palstan lisäksi myös meidän parveke on osittain omistettu istutuksille. Parvekkeelle istutetut kurkut ja tomaatit saivat tänään vihdoin suojan, kun mies sai jo aiemmin tekemäänsä kehikkoon muovin kiinnitettyä. On se kätevä. 

Upea minikasvihuone

Yläreunassa tomaatit ja alareunassa kurkut









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti