keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Paluu palstoille

Voi apua... Hienosti jäi viime kesänä blogin kirjoittaminen ihan täysin unholaan... Oli muka niin hirveän vaikeaa iltaisin avata konetta, että olisi kirjoittanut edes muutaman rivin. Kesäkuussa vielä jaksoin näköjään kirjoittaa ja sitten vei kesä mukanaan. Tai sitten oli vain aivan liian kuuma kirjoituspuuhiin. :)

Viime kesä meni kyllä palstankin puolesta hieman harakoille, täytyy myöntää. Kuivuus, sinilevä joessa ja kesälomareissut aiheuttivat sen, että palsta jäi vähälle huomiolle. Kyllä siellä käytiin aina silloin tällöin, mutta penkit pääsivät rehottamaan ja alkusyksystä oli aikamoinen kitkemishomma edessä.

Kuivuudesta huolimatta saatiin satoa (mm. herneitä, retiisiä, punajuuria, perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, sipulia, kesäkurpitsaa, kurkkuja ja salaattia) ihan kivasti. 




Olen ilokseni huomannut, että erilaisten puutarhaohjelmien kausi on startannut jälleen ja siemenet ovat saapuneet kauppoihin. Kävin reilu parisen viikkoa sitten kävelyllä palstoilla katsomassa kuinka paljon siellä vielä on lunta. Lunta oli ihan kiitettävästi, mutta vaikuttaa siltä, että ne saattavat myös sulaa pian, kun ei ole mitään isoja kinoksia muodostunut mihinkään.
Timjami oli ainakin säilynyt hienosti ja taitoin siitä oksan mukaani. 



Etsiskelin viikonloppuna viime kesältä jääneitä siemenpusseja, enkä meinannut löytää niitä mistään. Epätoivoisena tutkin myös takapihan terassin laatikot ja sieltähän ne löytyivät! Kivasti siellä koko talven pakkasessa olleet. Karaistuneet on ainakin.. 
Josko sitä sitten viikonloppuna kävisi hakemassa vähän uusia siemeniä ja laittaisi taimia kasvamaan. Ja ihan huvin ja vertailun vuoksi aion kyllä kylvää noita ulkona talvehtineita siemeniäkin. Katsotaan tuleeko niistä mitään. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti