torstai 11. elokuuta 2016

Kesäkurpitsaa, kaalimatoja ja yksi punaposki

Herneitä on nyt syöty ja sitä kesäkurpitsaa
myös. Kesäkurpitsojen kasvussa oli pieni suvantovaihe, mutta nyt sieltä puskee taas useampikin yksilö. Olen koittanut keksiä aina uusia käyttötapoja ja toistaiseksi onnistunutkin ihan hyvin. On syöty kesäkurpitsakeittoa, kesäkurpitsafetamuffinsseja, täytettyä kesäkurpitsaa, paistettua kesäkurpitsaa,
grillattua kesäkurpitsaa ja tungettu sitä kesäkurpitsaa joka toiseen ruokaan. Vielä ei olla kyllästytty. 


Luulin, että kaikki kaalit meni tuholaisten suihin, mutta hoksasin jossain vaiheessa korjata lehtikaalista tuoreimmat lehdet talteen. Keräkaalitkin ovat jatkaneet kasvuaan. Ehkä se tomaatinlehtivesi vähän karkotti niitä toukkia. Laitoin siis tomaatin varkaat veteen likoamaan ja kaadoin sitä vettä kaalien päälle siinä toivossa, että toukat lähtisivät lipettiin. Tämä oli taas appiukon vinkki. 


Tänään päätin nostaa yhden kaalin pois penkistä ja aika monta kerrosta piti kuoria toukkien syömiä lehtiä pois. Huomenna täytyy vielä tarkistaa jäikö sinne joku kaalimato vielä luikertelemaan ja testata sitten miltä itse kasvatettu kaali maistuu. Vaikkapa itse kasvatetun porkkanan kera, jota nostettiin myös muutama naatti. Itsetehty coleslaw nousee kyllä ihan toiselle tasolle kun raaka-aineet on omasta maasta. Ainakin teoriassa. 

Kaalimato. 
Yksi porkkana oli jo tosi iso, toisten olisi pitänyt vielä vähän kasvaa.
Kyllä on ollut tänä kesänä aika kivat fiilikset
Pikku punaposki siellä killuu.
moneen kertaan, kun on saanut useasti yllättyä iloisesti palstalla vieraillessa. Satoa on tullut yli odotusten ja tänään poimin runkotomaatista ensimmäisen kypsyneen, kauniin punaisen pienen tomaatin. Se myös maistui ihan tomaatilta ja hyvältä sellaiselta. 


Vaikkei kaikkea satoa ole vielä edes korjattu, on ajatukset hiipineet jo ensi kevääseen ja suunnitelmat palstalla tehtäviin muutoksiin pyörii mielessä. Ja kesähelle sekoitti pään yhtenä päivänä niin pahasti, että rohmusin yhden kaupan siemenhyllyltä vähän liikaakin pusseja. No kun halvalla sai ja helle. Mutta näistä lisää myöhemmin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti