keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Tuhoutuneita taimia

On ollut viime aikoina niin huonot ilmat, ettei ole paljoa ollut asiaa palstalle, paitsi välillä kastelemaan kasvilavan kesäkurpitsat, kurkut ja tomaatti. Se jääkin meidän ainoaksi tomaatiksi, sillä ikkunalaudalla kasvaneet tomaatintaimet ovat kuolleet välinpitämättömyyteen. Olen jättänyt ne kastelematta ja se koitui niiden kohtaloksi. Ensi vuonna uudestaan, ehkä. Ei vaan taida tomaatintaimet kotioloissa saada riittävästi valoa, että jaksaisivat kasvaa. 

Tänään oli onneksi pitkästä aikaa poutapäivä ja illalla oli ihan pakko lähteä palstalle vihdoin kitkemään. Olen saanut lainaan ruohonleikkurin, siis sellaisen version joka toimii ilman sähköä, ja tarkoitus oli ajaa apilat ja muut ruohot matalaksi. Haaveena oli saada palstan vierustatkin siistiksi, mutta eihän tuo peli oikein toiminut sellaisessa puolimetrisessä heinikossa. Viikate tai siimaleikkuri toimisivat paremmin. Ja osan kiskoin irti käsin juuriaan myöten. Sinne jäi kyllä vielä aikamoinen savotta, tärkeintä oli putsata penkit, joissa kasvaa jotain syötävää. Huomenna voisi keskittyä palstan reunoihin. 

Oikealla keskimmäisessä penkissä pelkkää tilliä ja lehtikaalin raadot 

Punajuuret, retiisit ja pinaatit 

Ja perkeleen pupujussi on käynyt syömässä mun lehtikaalit! Ai että ottaa päähän. Nekin taimet ihan itse kasvatin (näitä en tappanut) ja osa niistä lähti hyvin kasvuun. Ja nyt joku pitkäkorva on ne puputtanut pötsiinsä. Myös retiisejä oli rouskutettu. Kunhan jättäisi siihen, menkööt muualle ruokailemaan. Tekisi mieli tehdä joku kunnon aita... 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti