keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Siemenostokset ja esikasvatusta

Toissa viikonloppuna oli sitten pakko lähteä siemenostoksille ja mukaan tarttui parikymmentä pussia erilaisia siemeniä. Aika fiilispohjalta valikoin pussit ja otin myös muutamia kukkien siemeniä. Ajattelin viskoa niitä palstan reunoille ja takapihan kukkapenkkiin ja katsoa tuleeko mitään. 


Joka vuosi pitää kokeilla jotain uutta ja tänä vuonna koitan saada paksoit kasvamaan. Ja yritän kasvattaa myös kaikki taimet tällä kertaa itse. Esikasvatusta tarvitsee paksoin lisäksi myös varsiselleri, lehtikaali, kesäkurpitsa, tomaatti ja avomaankurkku. Paksoin ja varsisellerin kylvin jo, muut laitan myöhemmin. Lehtikaali tarvitsee esikasvattaa 4-6 viikkoa ennen ulos istuttamista ja kesäkurpitsalle ja avomaankurkulle riittää 3-4 viikkoa. Tomaatti pitäisi myös kylvää kohta. 

Saa nähdä, saanko taimista riittävän vahvat, vai joudunko kuitenkin turvautumaan ostotaimiin. Aiempina vuosina ne ovat jäänet vähän turhan hennoiksi, eivätkä ole jaksaneet kasvaa kunnolla. Ehkä ne kaipaa jotain lannoitusta esikasvatusvaiheessa... Täytyy tarkkailla tilannetta. 

Iso yllätys oli kuitenkin se, että paksoit alkoivat jo puskea sirkkalehteä, joten saa nähdä miten niiden käy.. Varsiselleristä ei näy vielä mitään. Kastelua ja odottelua tiedossa siis.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti