maanantai 1. kesäkuuta 2020

Punaista pinaattia ja palstaviinit

Viikonloppuna istutin kesäkurpitsan, yllätyskurpitsan, avomaankurkun ja varsisellerin taimet ja suojasin ne harsoillla. Ilokseni huomasin myös, että kylvämäni lehtikaalin siemenistä osa on jo itänyt harson alla, joten tänä vuonna odotetaan suurta lehtikaalisatoa, kunhan puput pysyy loitolla. Lehtikaalin taimet odottaa vielä ikkunalaudalla, mutta nyt nekin voisi jo viedä palstalle kasvamaan, kun porttikin on saatu paikoilleen.

On se hieno. 

Puolen aarin palstan naapuripalstoille on tullut uutta porukkaa ja nurkilla on pyörinyt nyt enemmänkin jengiä. Eräs herra kyseli yksi ilta viikolla mitä olen jo istuttanut ja kysyi sitten yhtäkkiä haluaisinko punaista pinaattia? Tietysti halusin ja ukkeli lupasi tuoda jonain päivänä, kun ollaan taas samaan aikaan mestoilla. Punaisen pinaatin siemenet ovat kuulemma Bangladeshista asti. Jäin mielenkiinnolla odottamaan, muistaako tyyppi koko keskustelua ja lauantaina hän sitten sattui olemaan mestoilla ja esitti kysymyksen uudelleen. Kun sanoin, että joo joo tottakai, herra kääntyi, lähti kohti omaa palstaansa ja hetken päästä hän tuli takaisin mukanaan pussi, jossa oli pienen pieniä mustia siemeniä. Otin ne vastaan ja kylvin samantien samaan penkkiin punajuurien kanssa. Nyt odotetaan todella mielenkiinnolla mitä niistä kasvaa. Toivottavasti ei mitään laitonta kuitenkaan! 



Lauantaina sain seurakseni palstalle ystävän, joka joutui kaiken höpöttelyn ja viinin lipittelyn keskellä myös ihan hommiin. Hän sai kitkeä voikukat ja muut ylimääräiset heinät pois laatikoiden ympäriltä ja tuli tosi siistiä jälkeä! Täytyy myöntää, että oli muuten eka kerta, että oli palstahommissa viiniä mukana ja tulipa viihdyttyä siellä ihan iltamyöhään asti. Siinä vaiheessa, kun aurinko ei enää lämmittänyt, oli aika hypätä fillarin selkään ja polkea kotiin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti