tiistai 28. kesäkuuta 2016

Tuholaisia tonteilla

Juhannusreissulta mukaan tarttui kassillinen kiviä ja kävin heti maanantaina heittämässä ne palstalle, sillä kukkapenkin tekoa pitäisi jatkaa tällä viikolla. Sateesta huolimatta oli pakko tarkistaa pikaisesti miten kasvit jaksavat ja huomasin, että osa herneenaluista on hävinnyt ja kaalien lehdissä on reikiä. Otin samalla reissulla myös vähän salaattia ruokapöytään, niihin ei ole onneksi tuholaiset vielä yltäneet.

Pupujussille maistui jo
Tiistaiaamu alkoi aurinkoisena ja pääsin pitkästä aikaa palstalle kitkemään ja tarkastamaan tarkemmin tuhoja. Näyttää siltä, että herneenalut ovat maistuneet pupujussille ja kaalien lehdillä on vieraillut kotilo. Syyllinen tuli nimittäin vastaan kitkiessä ja lensi vauhdilla palstan ulkopuolelle aroniapuskaan. Olisi ehkä pitänyt laittaa se johonkin purkkiin ja tuhota koko tuholainen, mutta minullapa ei ollut mitään purkkia mukana ja niin kotilo sai kiitolennon pusikkoon. Täytyy viedä sinne vastaavia tilanteita varten joku kannellinen purkki. 

Kotilon tekosia 


Pian palstalle saadaan myös variksenpelätin. Tätä on kyhätty jo pidemmän aikaa, mutta ensimmäinen versio Katariinasta (juniorin keksimä nimi) tyssäsi pään epäonnistumiseen. Juhannuksena mummolassa oli aikaa ja tarpeita kyhätä jotain kasaan ja ainakin pää on nyt kokonaan valmis. Eilisiltana valikoin minionin vanhoista vaatteista yhden nutun, joka uhrataan pelättimen kroppaa koristamaan. Vielä vähän täytettä ja parit ruuvailut ja pelätin on valmis. 

Sain tänään siis kivasti kitkettyä kaikki isot penkit ja harvennettua vihdoin porkkanatkin. Seuraavaksi pitäisi mennä perennakaupoille, että saisi kukkapenkin kuntoon toiseltakin puolelta. Pitkällä sivulla kukat ovat lähteneet hyvään kasvuun ja näyttää siltä, että ainakin auringonkukat tulevat kaunistamaan kasvimaan reunaa loppukesästä. 

Mahtavat matoset häiriintyivät harvennuksesta ja joutuivat vaihtamaan paikkaa penkissä.

Parituntinen palstavierailu päättyi minionin mielenkiinnon lopahtamiseen vaunuissa makoiluun ja rentoutunein mielin käppäilin kotiin lounaalle. Jos sitä illalla vielä pikaisesti poikkeaisi... Istuttamassa vaikka keittiön ikkunalaudalla rehottavat avomaankurkun taimet. 

Kitketyt penkit 

1 kommentti:

  1. Meillä ei ole ainakaan vielä ollut muuta kuin kirvoja.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissani.

    VastaaPoista