tiistai 14. kesäkuuta 2016

Valmis aita ja kukkapenkin tekoa

Sunnuntaina viikonlopun reissulta kotiin palatessa mukana tuli neljä katukiviharkkoa. Enempää en uskaltanut uhmata Focuksen iskareita. Ovat nimittäin pirun painavia. Otetaan seuraavalla reissulla uusi satsi mukaan. 
Oli kyllä hyvä idea hyödyntää niitä kukkapenkin reunuksena, sillä niistä tuli mielestäni tosi hyvät. Aitatolppien väliin laitoin kiviä, kun niitä löytyi ennestään aika paljon palstalta. 


Reunukset paikoillaan ja riittävän suorassa

Maanantaina poltteli jo heti päästä istuttamaan kukkia uuteen kukkapenkkiin. Tilasin Kallen kukkatarhalta muutaman perennan joita en edellisellä kerralla kuitenkaan saanut mukaani ja ajattelin niiden nyt jo olevan noutovalmiita. Focuksen nokka suunnattiin kohti Kirkkonummea kauniin perennapenkin kuva mielessä. Ja mielikuvaksi se jäikin. Perennat eivät olleetkaan noudettavissa. Olisin joko saanut rahat takaisin tai sitten vaihto muihin taimiin. En ajatellut enää kolmatta Kirkkonummen reissua tehdä joten päädyin valitsemaan muita taimia. 
Mukaan lähti lisää purjon ja varsisellerin taimia, lehtikaalin taimia ja sekalainen kokoelma yrttejä. 

Palstalla päätin kylvää kukkapenkkiin ne kukkien siemenet, jotka olivat varmaan ensimmäisiä ostoksia palstaan liittyen. Kylvin auringonkukan, ruiskaunokin, päivänkakkaran, samettikukan ja mikä hauskinta kiinanasterin siemenet. Olen repinyt asterinjuuria jopa unissani ja nyt kylvin sitä itse sinne lisää! Kiinanasterissa vaan näytti olevan niin nätit kukat... 

Lisäksi kukkapenkin toiseen päätyyn istutin osan haetuista taimista. Siirsin myös pari palstan rajalla kasvanutta piparminttua näköistä vartta mintun viereen, katsotaan lähteekö ne kasvuun. Ja onko se edes piparminttua?! 


Mangoldi, viinisuolaheinä, timjami, oregano, lipstikka, sitruunamelissa, minttu ja ehkä piparminttu.

Ja maanantai oli myös päivä jolloin meidän aita vihdoin valmistui! Ja siitä tuli juuri sellainen kuin suunnittelinkin. Kiitos kuuluu miehelleni, joka kuuliaisesti porasi reijät haluamiini kohtiin. Minua ei haittaa vaikka parissa kohtaa tolpat ovatkin vähän eri tasossa. Meidän aidalla on luonnetta. Ja aidan lisäksi kätevä mieheni nikkaroi omasta tahdostaan puisiin penkkeihin harsoille tuet. Kyllä nyt kelpaa. 





Vielä ennen lähtöä tyhjensin yhden multasäkin viimeiseen tyhjään kohtaan palstalla ja laitoin lisää hernettä kasvamaan. 


Oikealla lisää hernettä 

Tänään jatkoin kukkapenkin tekoa toisella laidalla, mutta vielä jäi hommaa ja sitä kyllä riittää koko kesäksi. Keräilin myös isoja kiviä vaunuihin matkalla palstalle ja joudun jatkamaan tätä kivien keräilyä, jotta saan toisesta puolesta samannäköisen. Täytyykin valjastaa juniori kivien keräilyyn mukaan... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti